Rond 09u00 vertrokken we naar onze bestemming: de zee!

Na een busritje van ongeveer 2 uur kwamen we aan in Oostduinkerke.

Nadat we onze koffers uitpakten, onze bedden hadden opgemaakt en onze picknick hadden opgegeten, gingen we een bezoekje brengen aan de zee.

We spraken eerst over de getijden en dit konden we ook in het echt zien! Eb en vloed deed de zee komen en gaan.

Omdat onze school dit jaar 125 jaar bestaat, kregen we eerst de opdracht om met z’n allen supervéél schelpen te zoeken. Deze schelpen hadden we nodig om “125” in het zand te leggen.

Nadien deden we nog enkele leuke spelletjes zoals “schipper mag ik overvaren?” of “ dikke Berta”. Na de spelletjes deden we ook nog een echte loopwedstrijd. Daar bleken maar 2 groepjes hun best te doen. Namelijk 1 groep jongens uit 6 en 1 groepje jongens uit 5. Proficiat aan hun! Zijn ze toekomstige gouden medaille-lopers?

Na een leuke strandnamiddag was het tijd voor een vieruurtje. Even profiteren van het warme weer met een lekkere cola/fanta en een lekker pakje chips! MmmmM

Nu de batterijen weer zijn opgeladen, hadden we nog tijd om te spelen in de speeltuin, te voetballen op het voetbalveld of om netbal te spelen. Ja hoor Meester Wim en Meester Rob, ook hier sporten we flink!

Nu gromden onze buikjes echt wel weer! Een soepje, aardappelblokjes met een (halal)burger en appelmoes. En als dessert een ijsje met verschillende smaken. Alweer MmmmM!

Om de avond samen af te sluiten, hadden de juffen en meesters een “Één tegen allen’-spel bedacht. Dat wil zeggen dat we 26 opdrachten moesten uitvoeren. Als dit lukte, moesten de juffen en meesters een opdracht uitvoeren en we mochten deze zelf verzinnen! Maar als we alle 26 opdrachten niet konden uitvoeren, mochten de juffen en meesters kiezen. En, hebben we gewonnen denk je?

Nee, helaas niet… We konden samen geen 2 minuten zwijgen  Verrassing??? Nu moeten we morgen zelf liedje over “125 jaar Sint-Eligius” maken en zingen op de dijk.

Nu was het hoog tijd om ons op te frissen. We gingen één voor één de douche in, poetsten onze tanden en legden ons hoofdje neer.

Morgen belooft weer een spannende, gezellige, fijne dag te worden!

Ben je benieuwd naar onze foto’s. Klik dan op “Galerij” -> 5de leerjaar of “Galerij” -> 6de leerjaar.