Op vrijdag 20 september gingen we met het tweede leerjaar naar de boomgaard in Rijkevorsel. We vertrokken ’s morgens met de bus. Toen we daar aankwamen, aten we eerst rustig ons stukje fruit. Daarna gingen we op stap. We wandelden tussen de duizenden appelbomen en genoten van het zonnetje. We zagen ook een appeltrein. Dat is een tractor met een heleboel laadbakken waarin de appels worden gelegd. We zagen hoe de appels werden geplukt. Wist je trouwens dat je dat heel erg voorzichtig moet doen? Je mag enkel aan het steeltje trekken, niet aan de takken en de bladeren. Anders kan daar volgend jaar geen appeltje meer groeien. We namen ook een kijkje in de gigantische koelkasten waar de appels en peren worden bewaard. Wat was het daar koud! Tot slot mochten we proeven van twee soorten appels, peren en dronken we vers appelsap. Mmmmm… Heerlijk! Het was een leerrijke uitstap!