Ons fenomenaal groepswerk

Gisteren 30.9.2020 moesten we een heel speciale opdracht uitvoeren tijdens de les Nederlands. We speelden namelijk een spel. We maakten groepen van vier. Iedereen kreeg een andere taak: Een persoon mocht alleen ja of nee zeggen, een andere sprak Engels, een derde was geblinddoekt en de laatste kon niet spreken, maar was heel goed in lezen. We moesten een envelop halen bij de juf. Daarin zaten allemaal woordjes waarmee we een correcte zin moesten maken. We kregen een pluim van de juf omdat we onze opdracht zo goed hadden uitgevoerd. We waren heel fier op onszelf.

Knutselen met onze petekinderen

Vrijdag, 2/10/2020, hebben we geknutseld met onze petekinderen van het eerste leerjaar. We hebben smurfen geknutseld. De smurf wordt een sleutelhanger. Het was super leuk!

Ons leesniveau verbeteren

Sinds september wil juf Hilde dat we elke dag oefenen op lezen. Hiervoor krijgen we elke dag opdrachten in onze agenda. We moeten zeer snel woordrijen kunnen lezen, we krijgen teksten (nieuwsbegrip) die we moeten begrijpen en waar we sleutelvragen moeten bij beantwoorden… en nog veel meer. Wij hopen dan ook om ons leesniveau te verbeteren. Juf Ellen en juf Hilde houden via grafieken de evolutie van ons leesgedrag bij.

De groep van 6A

Wij zijn een hele toffe klasgroep. Iedereen is heel gelukkig. Dat zijn we te weten gekomen in een kringgesprek. Iedereen durfde te vertellen hoe hij of zij zich voelt in deze klas. Dat vonden juf Hilde en juf Ellen heel fijn. Onze klas en de juf zijn heel grappig, maar we werken heel hard.

OW in 6A

Wij zijn tijdens de lessen OW begonnen met een nieuw thema. Het gaat over kunst. Het is niet gemakkelijk. Het heeft te maken met geschiedenis. Er zijn veel afbeeldingen en moeilijke woorden.
Met onze groep en de hulp van meester Rob en juf Hilde hebben we al veel geleerd. We gebruiken niet alleen de teksten om dingen op te zoeken, maar ook het internet. Ook hier moeten we zeer goed kunnen lezen en vooral begrijpen wat we lezen. Tijdens de lessen muzische vorming doen we ook een hoekenwerk in verband met kunst. Hierover kom je meer te weten in de klasblog van 6B.

Turnen

Turnen is leuk omdat we 2 turnmeesters hebben. Ze zijn allebei superlief en eentje helpt soms in de klas. Hij heet meester Rob. Elke vrijdag en dinsdag turnen wij. Dinsdag nemen we onze turnkledij mee naar huis om te laten wassen. Soms hebben we toetsen van turnen en soms spelen we. We hebben 2 turnzalen. Maar gebruiken alleen maar de nieuwe turnzaal. Op dinsdag hebben we het voorlaatste uur turnen en op vrijdag het laatste uur. Nu weet je al iets meer over de turnles.