Verrassend Vreugdevol

Hallo allemaal,
Op 1/09/2020 moesten we een vlag knutselen!
Die vlag moesten we geblinddoekt kleuren met zoveel mogelijk kleurtjes.
1 iemand werd geblinddoekt, en de rest moest communiceren waar hij of zij moest kleuren. Nadien werd de blinddoek doorgegeven, zo kreeg iedereen de kans om te kleuren.
Daarna moesten wij er lintjes aan hangen. Er zijn 10 verschillende kleurtjes. Elke maand heeft een eigen kleurtje. September was paars, oktober blauw,…
Aan het einde van het schooljaar zal onze vlag heel kleurrijk zijn. Dat heeft te maken met ons jaarthema namelijk: Verrassend Vreugdevol!!

Sleutelhanger knutselen

Gisteren 1/10/2020 ging het eerste leerjaar knutselen met hun peter of meter uit het zesde leerjaar. We gingen met ons petekind een sleutelhanger maken. In het begin was het moeilijk omdat dat de kinderen verlegen waren. We zorgden ervoor dat de kinderen zich op hun gemak voelde zodat de zenuwen verdwenen. We kregen een blaadje met een gladde kant en een ruwe kant. We mochten een smurf kiezen die we moesten overtekenen op het blaadje. Hiervan wordt de sleutelhanger gemaakt.

Turnen

Elke dinsdag en elke vrijdag gaan wij turnen. Iedere dinsdag met meester Rob en iedere vrijdag met meester Wim. Eerst moeten wij ons opwarmen. Daarna doen we allerlei activiteiten zoals oerwoud: we gebruiken touwen om te zwieren net als in de jungle. Soms doen we toets en komen deze punten op het rapport. We gebruiken geen punten maar sterren.

Kunst

Gisterennamiddag  hebben we een hoekenwerk gedaan rond het thema kunst. Er waren 6 verschillende hoeken en dus 6 verschillende materialen waarmee we moesten werken. In één  van de groepen werkten ze met klei. Eerst moesten we een schilderij nabootsen met onze groepsleden en vervolgens maakten we dit na in klei. In een andere groep leerden we Piet Mondriaan kennen. Dit was een kunstenaar die werkte met maar een paar kleuren zoals blauw, geel, rood, zwart en wit en met rechte lijnen. Zelf vonden wij het heel fijn.

Zwemmen

Wanneer we gaan zwemmen leren we crawl en schoolslag. Meester Wim geeft ons zwemles. We moeten op het einde van het jaar 1 baan kunnen zwemmen zonder zwemvliezen. Anders krijgen wij geen diploma .
Als we goed zwemmen dan kunnen we op het einde van de les spelen.

Spreekbeurt

We moesten een spreekbeurt houden over onze held. Dit was heel erg leuk en heel interessant. We hebben veel geleerd van elkaar. De meeste van de leerlingen hadden goede resultaten. Sommige leerlingen hadden als held stripfiguren andere filmhelden of beroephelden. De spreekbeurt was bij iedereen even goed.